12. rujna na Matulovom gruntu radionica za djecu i gostovanje KUD-a Podturen

Peto jubilarno druženje posjetitelja i javnosti na Matulovom gruntu u nedjelju 12. rujna bit će organizirano uz dodatne programske sadržaje. Za razliku od ranijih Dana otvorenih vrata ovog puta Javna ustanova Međimurska priroda organizira radionicu za djecu uzrasta od 7 do 12 godina.

Poučno-zabavna radionica “Leptir se mota oko plota” u trajanju od dva sata počet će u 15 sati, a završiti u 17 sati. Cijena radionice je 50,00 kn po djetetu. Broj sudionika je ograničen, stoga se svim zainteresiranim preporučuje pravovremena prijava.

prirodoslovna radionica
Prirodoslovne radionice provest će djelatnice Javne ustanove Međimurska priroda

Kako prijaviti sudjelovanje na radionici?

Tko želi da njegovo dijete sudjeluje na radionici neka pošalje prijavu na adresu e-pošte: medjimurska.priroda@gmail.com

Međimurska priroda će se povratno javiti sa svim ostalim detaljima oko radionice. Kod prijave je potrebno navesti ime i prezime djeteta te godinu rođenja.

Matulov grunt
Dan otvorenih vrata počinje u 14 sati, a radionica “Leptir se mota oko plota” u 15 sati

Besplatan razgled grunta i izrada kinča

Planirate samo razgledati grunt? Dođite u željenom terminu (pješke, biciklom, automobilom) i saznajte detalje o povijesti stare hiže, bivšim vlasnicima, tradicionalnom životu u međimurskom selu, ali i zanimljivosti iz života leptira plavaca. Svakog punog sata bit će kratki vođeni razgled hiže i grunta. Dakle, stručno vođenje kroz grunt kreće u 14, 15, 16 i 17 sati.

KUD Podturen
Posjetitelji Matulovog grunta moći će upoznati članove KUD-a Podturen i njihove vještine

Javna ustanova Međimurska priroda koja upravlja gruntom ugostit će članice i članove KUD Podturen. Oni će prezentirati svoje vještine izrade kinča i način obrade lana u pređu. Zainteresirani će imati priliku okušati se u izradi kinča odnosno ukrasa od krep-papira.

KUD Podturen - kinč
Tradicijsku izradu ukrasa od krep-papira prezentirat će KUD Podturen

Matulov grunt pozivnica

 

 

 

Share on facebook
Facebook