Posjet predstavnika turističkih agencija

Proteklog tjedna u Međimurskoj županiji boravilo je 30-tak predstavnika turističkih agencija iz Hrvatske. Tijekom tri dana, 10., 11. i 12. ožujka, bili su upoznati s novim turističkim sadržajima te prirodnom i kulturnom baštinom naše županije.

Studijski posjet održan je u sklopu projekta Med dvemi vodami, a boravku turističkih agenata prethodilo je pet B2B radionica s ciljem prezentacije gotovih turističkih proizvoda u Međimurju. Posjet je realiziran kroz projektne aktivnosti Turističke zajednice Međimurske županije.

Predstavnici su drugog dana boravka u Međimurju obišli i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu te Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu.

Kroz tri dana predstavnici su obišli Toplice Sveti Martin, najsjeverniju točku Hrvatske – Žabnik i poučnu stazu Svetomartinska Mura gdje su obišli pašnjak autohtonog međimurskog konja i mlinarsku kuću. Razgledali su Ekomuzej Međimurje malo koji se nalazi u sjedištu Turističke zajednice Međimurske županije. Posjetili su međimurske OPG-ove i degustirali kvalitetne domaće i zdrave proizvode, poput vina, sireva i delicija od divljači. Osim bogate turističke ponude gornjeg Međimurja, upoznali su se i s donjim Međimurjem te su obišli Marinu Prelog, rodnu kuću dr. Rudolfa Steinera, eko-etno zbirku Juraj Kolarić, posjetili su OPG Opor u Oporovcu gdje su degustirali delicije od kozjeg mlijeka i razgledali obiteljsku etno zbirku, a upoznali su i tradiciju splavarenja i ispiranja zlata.

Posjet predstavnika turističkih agencija

Posjet predstavnika turističkih agencija

Posjet predstavnika turističkih agencija

Share on facebook
Facebook