MED DVEMI VODAMI: dvije godine provedbe

Točno prije dvije godine, 16. srpnja 2018. u Rastokama kod Slunja potpisali smo Ugovor o provedbi projekta “Med dvemi vodami” koji svojim proračunom i dugoročnim efektom nadmašuje sve dosadašnje projekte u zaštiti prirode Međimurja. Na pripremi projekta radili smo od samog začetka ustanove, a intenzivno od 2015. godine. Sada ulazimo u sam finiš provedbe svih aktivnosti zamišljenih u projektnoj prijavi jer je završetak projekta predviđen za prosinac 2020. godine. Podsjećamo, glavne aktivnosti projekta su uređenje tri lokaliteta posjetiteljske infrastrukture i popratnih sadržaja: Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, poučne pješačke i biciklističke staze Svetomartinska Mura na području Općine Sveti Martin na Muri te edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt u Frkanovcu.

MED DVEMI VODAMI: dvije godine provedbe

Logo Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu

U dvije godine provedbe projekta kao glavni partner projekta odradili smo:

-građevinske radove prilagodbe zgrade Centra za posjetitelje Med dvemi vodami kasnijem postavu stalne muzejske izložbe

-muzeološko opremanje zgrade (produkt, IT i multimedija, rasvjeta) i konačno otvorenje Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u lipnju 2020.

MED DVEMI VODAMI: dvije godine provedbe

Galerija Mura stalnog postava Centra za posjetitelje Med dvemi vodami

-u suradnji s vanjskim stručnjacima izradili smo marketing plan područja prirodne baštine Međimurske županije, razradili vizualni identitet za sve tri lokacije posjetiteljske infrastrukture i osmislili suvenire za prodaju u suvenirnici

-razradili smo i napisali Akcijski plan upravljanja posjetiteljima zaštićene prirode Međimurja, kao jedna od rijetkih ustanova u RH koja je isti izrađivala samostalno, samo uz vanjskog stručnjaka-facilitatora za radionice s dionicima

-u suradnji s izdavačkom kućom Meridijani izdali smo opsežnu fotomonografiju “Priroda Međimurja” na 256 stranica

MED DVEMI VODAMI: dvije godine provedbe

Iako je ostala bez prave promocije, fotomonografija tiskana u 1000 primjeraka doslovno je razgrabljena

-osmislili smo i zajedno s vanjskim stručnjacima snimili 5 filmova u trajanja do 5 minuta na različite teme vezane uz aspekte rada Javne ustanove

– kupili smo kombi vozilo za prijevoz posjetitelja između lokaliteta posjetiteljske infrastrukture uređenih projektom

– kroz razne radionice educirali smo sebe i druge.

Za svaku aktivnost na projektu samostalno ili u suradnji s partnerima proveli smo, bilo jednostavni, bilo otvoreni postupak javne nabave (ukupno 16 postupaka nabave), sudjelovali smo u pisanju redovnih i izvanrednih izvještaja kontrolnim tijelima i bili involvirani u gotovo sve aktivnosti projektnih partnera.

Na projektu radi troje djelatnika, a u različite kreativne i operativne segmente projekta uključeni su gotovo svi djelatnici Javne ustanove. Projekt na dnevnoj razini iziskuje ogromno ulaganje energije i mikromenadžmenta, kao uostalom i svaki EU financirani projekt.

Do kraja godine i završetka projekta osmisliti ćemo i provesti edukativnu medijsku kampanju te kreirati novu internet stranicu Centra za posjetitelje Med dvemi vodami, kao i aplikaciju za telefone.

MED DVEMI VODAMI: dvije godine provedbe

Share on facebook
Facebook